FTCC Student Center

Fayetteville Technical Community College 2015 Discovery Fayetteville, NC 49,700 square feet Back to Projects

HH Architecture was engaged by Fayetteville Technical Community College renovate the Tony Rand Student Center to make it a student‑centered, user friendly environment.

This renovation provided the flexibility required to support a wide variety of student and administrative functions including six different academic departments, administrative offices for student services, a large multi-purpose room, a board room, a faculty dining room, and a student dining facility.

Our assessment provided recommendations to guide the design process and to comply with accessibility, life safety, and energy codes. We designed a “one-stop” customer service desk to alleviate the congestion in the office corridors and related waiting areas. By overlapping and sharing uses such as dining, study, waiting and reception areas, the public spaces provide a dynamic, student‑focused environment.

The new dining facility entrance and floor plan directs traffic, allowing people to enter the facility without the need to form a long line. This significantly reduces bottlenecks during high-traffic periods, as well as wasted kitchen space and wasted energy. An open exhibition-style kitchen and redesigned serving area reduces the amount of equipment and footsteps taken to operate the facility and allows for a smoother traffic flow, reducing customer wait times.

Explore